Kako kupiti Bitcoin na CEX.IO?

Najlaksi način za kupiti Bitcoin i ostale valute je preko poznate mjenjačnice CEX.IO.Na CEX.IO možete brzo i jednostavno kupiti Bitcoin kreditnom / debitnom karticom ili bankovnim transferom.Ovdje smo napravili tutorial za početnike korak po korak kako kupiti Bitcoin,kako se registrovati i verifikovati na CEX.IO.Slijedite dolje navedena upustva.

Klikntie ovdje idete na websajt mjenjačnice CEX.IO.

Kako se registrovati na CEX.IO?

U desnom gornjem uglu kliknite na REGISTER

Nakon što kliknete REGISTER otvoriće vam se stranica sa formularom za registraciju.Tu je potrebno unjeti E-maili i zeljenu lozinku.A možete se i automatski REGISTROVATI koristeći Facebook profil ili Google Plus profil.

Sljedeće sto je potrebno uradit je da izaberete jednu od sigurnosnih mjera kako bi zaštitili vas račun od neovlaštenog upada i krađe vaših sredstava.Na raspolaganju su vam 2 mogućnosti.Jedna opcija je 2 faktor autorizacija za nju će vam biti potreban noviji mobilni telefon i google aplikacija Google Authenticator.Druga mogućnost je SMS/Telefon tu treba da unesete broj vaseg mobilnog.Ako podesite SMS/Telefon svaki put kada se pokušate logovat na vas račun CEX.IO ce vam poslati na registrovani broj SMS poruku sa sigurnosnim kodom koju je potrebno unjeti u predviđeno polje kako bi pristupili vasem računu.

Pre kupovine Bitcoin-a treba da potvrdite vaš E-mail.Da bi ste to uradili prvo što treba da uradite je da odete na E-mail nalog kako biste potvrdili vašu registraciju i vašu e-mail adresu.Nakon što potvrdite registraciju,idete na novu stranicu gdje trebate kliknuti na link „Go back to site“.

U gornjem desnom uglu kliknite na „Verification“ kako bi verifikovali vaš nalog.

Kako biste izvršili verfikaciju potrebni su vam samo osnovni podatci i slika pasoša ili lične karte.Verifikacija računa je standardna procedura kod svih mjenjačnica.ID type tu unosite podatke o vašem dokumentu,tu možete izabrati tip dokumenta pomoću kojeg ćete verifikovati vaš identitet.Možete izabrati vozačku dozvolu,pasoš ili ličnu kartu.Tu ćete unjeti podatke o vašem dokumentu datum izdavanja,seriski broj,datum isteka dokumenta.Zatim slijedite daljna upustva.

Nakon sto završite proces verfikacije kliknite na „Deposit“.Na toj stranici pokazaće vam se nekoliko opcija za depozit „Bank Transfer“ i „Payment Card“.Kupovina karticom je najbrža opcija za napraviti depozit.

Nakon što ste uradili depozit karticom, kliknite na „Buy/Sell“ u okviru menija. Na novoj strani izaberite koju kriptovalutu kupujete, zatim kojom valutom plaćate kao i ponuđenu količinu.Zatim kliknite na dugme „Buy“.

Naredni korak koji treba da uradite je da potvrdite kupovinu klikom na dugme „Confirm the order“

Nakon toga ćete biti obavješteni da je kupovina izvršena.Kriptovaluta koju ste kupili će se nalaziti unutar vašeg računa CEX.IO.Možete da je pošaljete na druga mjesta,platite neku uslugu ili kupite neku robu,potrosite igrajući igre na sreću a možete da ih čuvate unutar vašeg računa na CEX.IO.

Copyright © 2020. Sva prava zaštićena. kriptovalute