Kako trgovati Bitcoin-om – Binance?

Binance raste velikom brzinom i ako nastavi da raste, uskoro će postati najveća kripto mjenjačnica širom svijeta za trgovanje altcoin-a. Mnoge novo kriptovalute se mogu trgovati na Binance-u kao i kod nekih drugih mjenjačnica(Poloniex i Bittrex). Ako ste propustili neke od ICO-a, možete ih potražiti na Binance-u.

Kako se registrovati na Binance?

Kliknite ovdje kako bi ste otišli na Binance.

Da bi se registrovali kliknite na “REGISTER” u gornjem desnom uglu i napišite sve potrebne informacije.Za lozinku pratite vodič i napravite jaku lozinku. Na kraju, ponovo unesite svoju lozinku i kliknite na dugme “REGISTER”. Proverite vašu E-mail adresu,tu ćete dobiti E-mail za potvrdjivanje novog naloga.

Kada se prvi put prijavite, pojavit će vam se novi prozor i zatražiti od vas da omogućite 2FA (2 faktor autorizacija) koji će vam pomoći da povećate sigurnost vašeg računa. Ako ste novi na 2FA (2 faktor autorizacija), morate da preuzmete aplikaciju Google Authenticator i zatim skenirate QR (ili unesite tajni ključ) kako biste dobili kod koji se mjenja svaki minut.

Kada završite sa ova 3 koraka,gotovi ste sa otvaranjem naloga.

Kako trgovati na Binance?

U gornjem desnom uglu glavnog menija naći ćete tab nazvan “Funds”. Pod tim tabom, odaberite “Deposit Withdrawals” i otvoriće se stranica sa depozitima.

Sada odaberite kriptovalutu koju želite da depozitujete

Na listi ćete pronaći spisak svih kriptovaluta sa kojima je moguće trgovati na Binance.Potražite novčić koji želite da depozitujete, a zatim pritisnite dugme pod nazivom “Deposit” koje se nalazi u istom redu. Kada pritisnete, kreiraće se novi namenski novčanik (ovo je novčanik koji pripada vašem računu na Binance). Adresa novčanika za svaku kriptovalutu je drugačija, budite sigurni da u svoj novčanik unosite samo određenu kriptovalutu, u suprotnom može doći do potpunog gubitka sredstava.

Sada pošaljite svoje kriptovalute iz sopstvenog novčanika (ili mjenjacnice) na novu generisanu adresu:

U ovom primeru želimo da depozitujemo Bitcoin. U polju pod imenom ‘BTC Deposit Address’, generisana je adresa na koju ćete trebati poslati na Bitcoin-e. Ovu adresa ćete koristiti za prenos kriptovaluta iz vaseg novčanika ili iz mjenjacnice na vaš Binance nalog.

U ljevom gornjem uglu pod tabom “Exchange” izaberite opciju “Basic Exchange”,a zatim izaberite željeni par za trgovanje koji se nalazi sa desne strane.

U ovom primjeru smo trgovali Bitcoin za Ethereum.Počećemo tako što ćemo izabrati ETH/BTC.

Da biste kupili (Limit): podesite željenu cenu, izaberite količinu (ETH jedinice ili izaberite procenat ukupnih Bitcoin-a). Ukupni BTC (trošak) će se automatski izračunati. Prodaja ETH za BTC će biti ista, ali suprotno.

Ako želite kupiti po tržišnoj cijeni, onda izaberite Market iz gornjeg menija.

Copyright © 2020. Sva prava zaštićena. kriptovalute