Kako koristiti Ledger Nano S?

Šta je Ledger Nano S?

Ledger Nano S USB novčanik za kriptovalute,sigurno mjesto za čuvanje Bitcoin-a i drugih kriptovaluta.Ledger podržava preko 24 različitih kriptovaluta.Ledger Nano S mozete nabaviti na LedgerWallet.com.

Kako podesiti Ledger Nano S?

Prvo što treba da uradite je da priključite Ledger Nano S u USB port na računaru da biste započeli sa podešavanjem. Odmah će se prikazati poruka koja ce vam objasniti kako koristiti dva tastera koja se nalaze na vrhu uređaja za navigaciju uređaja.

Zatim odaberite da li da Ledger konfigurišete kao novi uređaj ili ne. Mi ćemo odabrati da ga konfigurišemo kao novi uređaj u ovom vodiču. Imajte na umu da je druga opcija da vratite stari Ledger nalog koristeći 24 kljucne rijeci.

Izaberite osmocifreni PIN za vaš Ledger Nano S. Potreban vam je ovaj PIN da biste pristupili svojim kriptovalutama i potvrdili neke transakcije sa Ledger Nano S. Svaka osoba koja ima pristup osmocifrenom PIN-u i ovom uređaju imaće pristup vašim kriptovalutama.

Potom potvrdite svoj osmocifreni PIN. Ako izgubite ili zaboravite ovaj PIN kod, i dalje možete da pristupite vasim kriptovalutama koristeći 24 ključne riječi.

Sledeći i najvažniji deo podešavanja Ledger Nano S je da zapišete 24 ključne riječi koje će vam biti prikazane na Ledger-u. Ove 24 riječi će vam trebati za pristup vašim kriptovalutama ako zaboravite PIN ili izgubite ili polomite vas Ledger. Ne čuvajte ove rijeci na kompjuterima ili drugim elektronskim uređajima. Čuvajte ih negde na sigurnom i razmislite o izradi više kopija.

Pronađite list pod nazivom "My recovery phrase" koju ste dobili sa vašim Ledger Nano S,i pažljivo zabeležite ove 24 rijeci.

Završite podešavanje Ledger Nano S potvrdom 24 rijeci . Ovo je važan korak koji je neophodan da biste dvostruko proverili da li ste tačno napisali ove 24 rijeci.

Čestitam, vas Ledger Nano S je sada spreman! Možete početi sa slanjem, primanjem i upravljanjem 24+ kriptovalute sa vašim Ledger Nano S.

Kako koristiti Ledger Nano S

Povežite Ledger Nano S. Uključite vaš Ledger Nano S u USB priključak na vašem računaru i unesite svoj osmocifreni PIN kod kako biste pristupili vašem Ledger Nano S.

Postoje dve aplikacije u Google Chrome-u i jedna aplikacija na vašem Ledger Nano S, koje ćete morate instalirati.Prvu aplikaciju koju treba da skinete sa Google Chrome je Ledger Manager.Nakon što je skinete morate je otvoriti.

Otvorite Ledger Manager i instalirajte aplikaciju Bitcoin u vaš Ledger Nano S. Jednostavno pritisnite zeleni gumb za preuzimanje kako biste instalirali Bitcoin aplikaciju na vaš Ledger Nano S.

Zatim instalirajte Ledger Wallet Bitcoin.

Sada ste instalirali sve što je potrebno za slanje Bitcoin-a na vaš Ledger Nano S. Zatim, pomoću dugmadi na vrhu Ledger Nano S idite do Bitcoin aplikacije i pritisnite obe tipke u isto vreme da otvorite aplikaciju Bitcoin.

Zatvorite aplikaciju Ledger Manager ako je još uvek otvorena. Zatim pokrenite aplikaciju Ledger Wallet Bitcoin. Da biste pokrenuli aplikaciju za prebacivanje Bitcoin odaberite "Bitcoin" na početnom ekranu, a zatim na "Segwit" na sledecem otvorenom ekranu.

Kliknite na "Receive" u aplikaciji Ledger Wallet Bitcoin i pojaviće se pop up.

Nakon što kliknete na "Recive" videćete popup prozor u aplikaciji Ledger Wallet Bitcoin koji će prikazati vašu Bitcoin adresu. Ovo je Bitcoin adresa koju ćete koristiti za slanje Bitcoin u vaš Ledger Nano S. Kopirajte prikazanu Bitcoin adresu.

Za ovaj primjer, povućićemo Bitcoin iz mjenjacnice Gemini na Ledger Nano S. Izaberite "Transfer Funds" -> "Withdraw from Exchange" -> "BTC". Druge Bitcoin mjenjačnice će imati slicne withdrawal stranice kao Gemini.

Zatim zalepite Bitcoin adresu koju ste prethodno kopirali na stranici withdrawal. U Gemini, na primer, samo prilepite Bitcoin adresu u odeljak "Destination Address." Uvek proverite da li je adresa koju ste nalepili ista kao adresa koja je navedena na stranici primanja u aplikaciji Ledger Wallet Bitcoin.

Na kraju, izaberite iznos koji želite preneti na Ledger Nano S i nastavite sa prenosom. U Gemini, na primer, samo pritisnite dugme "Review Withdraval" da biste potvrdili detalje vašeg prenosa i unesite vaš Gemini 2FA da biste dovršili transakciju.

Upravo ste poslali Bitcoin iz svoje razmene na Ledger Nano S. Vaše tekuće transakcije, izvršene transakcije i Bitcoin bilans mogu se vidjeti u Ledger Wallet Bitcoin.Takođe možete preneti druge kriptvalute koje Ledger Nano S podržava.