Kako koristiti vas Trezor?

Sta je Trezor?

Najsigurniji USB novčanik Trezor je mjesto gdje možete čuvati,odakle možete slati i primati kriptovalute.Trezor podržava Bitcoin,Litecoin,Zcash,Ethereum, Ethereum Clasic,Dash,Dogecoin.Ne dopustite da vam neko ukrade kripto valute sa vašeg računara, osigurajte svoje investicije na pravi način.

Kako podesiti vas Trezor?

1.Konektujte vaš Trezor sa vašim kompjuterom pomoću USB kabla.

2.Zatim idite na Trezor u gornjem meniju kliknite na "WALLET",tu ćete morati skinuti specijalni softver "Bridge" kako bi pristupili vašem Trezoru.

3.Kada softver bude aktiviran, Trezor će vam traziti da odaberete PIN.Položaj svakog broja se menja nasumično, tako da svaki put kada unesete PIN, moraćete da proverite svoj Trezor uređaj kako bi vidjeli brojeve.

4. Zatim morate da zapišete 24 kljucne rijeci, takođe poznate kao "seed".Ove riječi će vam omogućiti da rekonstruišete svoj Trezor novčanik u slučaju da ga izgubite.Ovo je jedini nacin koji vam omogucava da povratite novčanik u slučaju gubitka ili krađe.

Kako koristiti vas Trezor?

1. U MyTrezor-u kliknite na "Account#1" na levoj strani ekrana i videćete praznu karticu Transactions

2. Izaberite tab "Recive" da biste dobili Bitcoin adresu Trezora. Ako prebacujete Bitcoin sa mobilnog novčanika, skenirajte QR kod prikazan pored adrese.

3. Kada neko izvrši uplatu na vaš račun, ta transakcija će biti prikazana zelenim slovima. U početku, transakcija će biti označena kao "unconfirmed".

Potvrda transakcije može trajati do 15 minuta. Kada se transakcija završi, videćete da ce "unconfirmed" biti zamijenjen datumom i vremenom završetka transakcije

4. Idite na vas račun i izaberite MyTrezor i kliknite tab "SEND".I zatim ćete biti odvedeni na stranicu za slanja:

5, Unesite adresu i iznos koji šaljete. Možete skenirati QR kod koji je povezan sa novčanikom primaoca koristeći MyTrezor pritiskom na taster QR kod.

6. Možete poslati Bitcoin-e na više adresa sa jednom transakcijom pritiskom na taster '+' u donjem desnom uglu stranice. Takođe možete izabrati da dodate više transakcija klikom na dugme "Import from CSV".

7. Kliknite "SEND" i unesite PIN

8. I nakraju sve sto treba da uradite je da potvrdite transakciju. Ako su iznos i adresa ispravni, pritisnite taster na desnoj strani Trezora da biste potvrdili. Ako su pogrešni, pritisnite 'CANCEL'. Kada potvrdite adresu i iznos vaše Bitcoin transakcije, vaš Trezor će prikazati ukupan iznos transakcije uz naknadu za tu transakciju.

9. Možete vidjeti sve transakcije na tabu Transactions. Odlazne transakcije su obeležene crvenom bojom. A dolazne zelenom bojom.

Šta ako izgubite vaš Trezor?

Ako izgubite TREZOR ili ako nekako uspete da ga unistite mozete povratiti svoj TREZOR račun sa novim TREZOR uređajem! Vazno je da sačuvate vaš "seed"(lista generisanih tajnih reči koja se koristi za povraćaj naloga sa novcem ako izgubite vas TREZOR) sa originalnog urežaja i onda će vaši Bitcoin-i i kriptovalute biti sigurne.