Kako kupiti Bitcoin i kriptovalute u Hrvatskoj

Ovde ću vam objasniti kako možete kupiti Bitcoin i druge kriptovalute u Hrvatskoj i kako kupiti kriptovalute na jedan od najjeftinih načina iz Hrvatske preko jedne od najuspješnijih i najpopularnijih burzi kriptovaluta među korisnicima širom svijeta  Binance burze.

Prvi korak koji trebate napraviti je otvoriti besplatan korisnički račun

Korak 1: Idite na stranicu za registraciju Binancea

Kliknite ovde i otvoriće vam se stranica za registraciju Binance računa

Korak 2: Ispunite obrazac za registraciju Binance računa

Ispunite obrazac unosom adrese e-maila i lozinke. Lozinka mora sadržavati najmanje 8 znakova s ​​velikim slovima i brojevima.

Nakon toga, označite okvir I have read and agree to the Terms of Service da biste se složili s Binanceovim uvjetima korištenja i kliknite žuti gumb “Create account”.

Korak 3: Potvrdite svoju adresu e-pošte

Potvrdni kod potražite na svojoj e-mail. Nakon unosa vašeg kontrolnog koda, potvrdit će se vaša email adresa i možete početi koristiti svoj Binance račun.

Nakon što se vaš Binance račun uspješno kreira, morate postaviti 2FA (dvofaktorska provjera autentičnosti) za svoj Binance račun.

Korak 4: Omogućite 2FA na svom Binance računu

Kliknite Google Verification da omogućite 2FA na svom Binance računu ili možete odabrati SMS autentifikaciju za primanje 2FA kodova u ovom slučaju će te 2FA kod dobijati SMS porukom.

Ako kliknete Google Verification moraćete instalirati aplikaciju Google Authenticator ako je već nemate na svoj mobilni uređaj preuzimanjem iz App Storea ili Google Playa. Skenirajte QR kôd s aplikacijom i on će se automatski dodati u vašu aplikaciju dok skenirate QR kôd.

Napravite sigurnosnu kopiju QR koda i tekstualne verzije tako da možete ponovno stvoriti 2FA ako izgubite mobilni uređaj.

U posljednjem koraku morate omogućiti 2FA unosom lozinke za prijavu i 2FA koda. Nakon toga bit ćete gotovi i spremni za upotrebu svog Binance računa.

Korak 5: Omogućite opciju plaćanja naknada u BNB-u

Da biste dodatno snizili naknade za Binance, morate držati nešto Binance Coin-a (BNB) u novčaniku i plaćati naknade u BNB-u.

Na taj ćete način dobiti dodatnih 25% popusta i platiti znatno niže naknade za trgovanje na Binanceu.

Na vašoj nadzornoj ploči Binance trebala bi biti omogućena opcija upotrebe BNB-a za plaćanje naknada, kao što je prikazano na slici.Ako vam ponestane BNB-a, više ne možete uživati ​​u popustu od 25% naknade. Trebali biste kupiti malo BNB-a da biste nastavili plaćati naknade u BNB-u.

Što vam omogućuje novčić BNB?

Inovativno rješenje predstavljeno na burzi Binance je takozvani Binance Coin (BNB). Vlasnici burze stvorili su vlastiti novčić koji se može koristiti samo na njihovoj burzi, a svrha mu je smanjiti troškove transakcija za korisnika. Obično ti troškovi iznose 0,1% i odbijaju se od valute u kojoj trgujete. Međutim, ako imate račun BNB-a koji ste kupili na njihovoj burzi, ti se troškovi smanjuju za 25%. Na primjer, razmjena vrijednosti Bitcoina za 100 EUR obično bi vas koštala 0,1 EUR. Tako biste dobili EUR u vrijednosti od 99,9 EUR. Međutim ako imate BNB coin, u istom biste slučaju dobili 100 EUR i od BNB coina Binance bi naplatio proviziju 0,075 USD. Na taj se način možete znatno uštedjeti na provizijama. Osim toga BNB coin se koristi i za plaćanje provizija na Binance Smart Chainu

Provjera identiteta Binancea

Nakon otvaranja vašeg Binance računa, imat ćete dnevno ograničenje povlačenja kriptovaluta od 2 BTC i ne možete uplatiti fiat novac na Binance .

Da biste povećali dnevno ograničenje povlačenja na 100 BTC i položili fiat valute EUR na svoj Binance račun, trebali biste potvrditi svoj identitet.

Da biste verifikovali svoj identitet na Binanceu, prvo kliknite “identifikacija” na Binanceu, kao što je prikazano na slici.

Na stranici “identity verification” svoj identitet možete potvrditi klikom na gumb “verify”. Morat ćete dostaviti svoje osnovne osobne podatke, fotografiju osobne iskaznice i selfie.

Nakon dovršetka provjere identiteta, dnevno ograničenje isplate iznosit će vam 100 BTC i moći ćete uplatiti fiat valute EUR na svoj Binance račun .

Provjera adrese nije potrebna. 

Kako uplatiti Eure na Binance iz Hrvatske?

Na svoj Binance račun možete uplatiti fiat valute te kripto valute.

Da biste položili novac na svoj Binance račun, kliknite na “Wallet” pa zatim Fiat and Spot, a zatim u produžetku fiat ili kriptovalute koju želite da uplatite kliknite na gumb “Depozit“.U ovom slučaju EUR.Otvoriće vam se prozor kao na slici.

Možete položiti euro na svoj Binance račun izvršavanjem SEPA bankovnog prijenosa na Binance ili kreditnom karticom.SEPA transfer je besplatan

Ako se odlučite za SEPA.Prvo odaberite “EUR” među podržanim fiat valutama u opciji fiat. I odaberite preporučenu metodu “bankovnog prijenosa (SEPA)”.

Unesite iznos eura koji želite položiti na svoj Binance račun i kliknite gumb “Continue”. U sljedećem koraku dobiti ćete sve potrebne podatke o plaćanju kako biste izvršili svoj SEPA prijenos putem internet bankarstva ili u vašoj banci.

Euro depoziti puten bankovnog transfera SEPA su besplatni na Binanceu a uplata legne na Binance sledeći radni dan.

Kako uplatiti sa revoluta naBinance, instant

Revolut je globalna neobanka i finansijska tehnološka kompanija koja nudi bankarske usluge i Hrvatskoj i jednostavno je preko Revoluta raditi ispalte i uplate preko Binanca

Kako isplatiti kripto na Revolut 

https://www.youtube.com/watch?v=R2JmhpGiNeA

Kako kupiti Bitcoin?

Nakon što novac legne na vaš Binance račun sada možete kupiti Bitcoin.Kliknite wallet pa na fiat and spot i u produžetku kliknite Trade.

Izaberete par BTC EUR za trgovanje.Otvoriće vam se sučelje za trgovanje.

Kad otvoritie sučelje za trgovanje ako ste početnik možda će vam sve izgledati komplikovano sa gomilom zelenih i crvenih brojeva itd ali najvažnije je da se skoncentrišete na polje koje vidite na slici.

Ove dajete naloge za trgovanje na burzi.Možete dati 3 vrste naloga Limit,Market i STOP Limit.Ako ste baš početnik najlakše je da izaberete Market.Ako želite da za sve EUR koji imate kupite Bitcoin pomjerite kružić u desno na 100% i kliknite zeleno dugme Buy BTC i kupili ste Bitcoin po trenutnoj Market cijeni

Bitcoin možete čuvati na Binance i trgovati sa njima ali ako ga čuvate kao dugoročnu štednju i investiciju najbolje je da ga povučete sa Binance na privatni hardverski novčanik

Što nakon kupovine

Nakon što ste uspješno izvršili kupnju kriptovaluta na Binance ako ne mislite dnevno trgovati trebalo bi ih prebaciti u privatni wallet(novčanik) kako biste bili u posjedu vlastitog privatnog ključa!

Bitcoin Walleti(novčanici)

Postoji više vrsta walleta.

Najbolja opcija su hardverski walleti Trezor i Ledger.

Kako oni nisu besplatni, moguće da trenutno nisu isplativi s obzirom na količinu novca koju ste uložili. Preporučam da ih kupite ukoliko u kriptovalutama imate  vrijednost veću od jedne mjesečne plaće.

Idući u redu po sigurnosti bili bi mobilni walleti – Mycelium , Copay ili Airbitz. Samourai Wallet nudi napredne opcije u pogledu anonimnosti i sigurnost.Ove aplikacije možete skinuti na Google Play ili na App Store ako imate Iphone dovoljno je da ukucate Bitcoin wallets i dobićete veliku listu novčanika

Walleti koje instalirate na računar

U slučaju da koristite Linux možete koristiti  ArmoryElectrum,Exodus

Ukoliko koristite Windows operativni sustav ne bih preporučio korištenje softverskog walleta (posebo ukoliko koristite ilegalni softver ili posjećujete sumnjive stranice).

Kako prodati Bitcoin?

Kad odlučite da prodate Bitcoin isto možete napraviti putem Binance.Prodajte BTC za EUR.Kliknete withdraw i upišite podatke za SEPA transfer i Binance će u roku 2 radna dana uplatiti na vaš bankovni račun.

Binance debitna VISA kartica

Binance debitna Visa kartica funkcionira kao obična debitna kartica koju izdaje vaša banka, samo što u ovom slučaju karticu izdaje Binance. Karticu nadopunite sredstvima u oblik u Bitcoina ili BNB-a,ili Binance stabilnog digitalnog dolara BUSD i sredstva sa Binance računa možete trošiti ili podizati na bankomatu.Kada trošite koristeći svoju Binance Visa karticu, ona automatski pretvara vaša kripto sredstva u vašu lokalnu valutu.Binance Visa kartica nudi povrat novca za svaku kupnju koju obavite karticom. Postotak povrata novca ovisit će o razini vaše kartice, koja se zatim temelji na iznosu BNB-a koji se nalazi na vašem Binance računu.Drugim riječima, što više BNB-a imate (na temelju prosječnog iznosa BNB-a koji ste držali tijekom razdoblja od 30 dana), to će vam biti veće nagrade za povrat novca i dobit ćete taj povrat u obliku BNB coina.Nula naknada za transakcije i nula naknade za održavanje.

– dnevni limit za kupovanje virtualnom karticom (dobija se odmah i koristiš dok ti ne stigne fizička) je 870€, a za korištenje fizičke kartice je 8700€
– dnevni limit za podizanje na bankomatu je 290€

Kartica je podržana na Google Pay,Samsung Play,Apple Pay.

Kliknite u Wallet pa Card i naručite vašu Binance Visa debitnu karticu.Visa kartica će stići za 15 dana na vašu adresu koju ste dali prilikom registracije na Binance

Binance Visa Card nudi najveću stopu povrata novca bilo gdje. Prijavite se za Binance Visa karticu odmah i iskoristite svoj kripto maksimalno.

 Binance Visa card cashback program

Level 1 – ne treba BNB stake – 1% cachback

Level 2 – stake 10 BNB – 2% cashback

Level 3 – stake 50 BNB – 3% cashback

Level 4 – stake 200 BNB – 4% cashback

Level 5 – stake 500 BNB – 5% cashback

Level 6 – stake 2.000 BNB – 6% cashback

Level 7 – stake 6.000 BNB – 8% cashback

Šta je Binance Earn?

Binance Earn kompletan je paket financijskih proizvoda pomoću kojih možete povećati svoj kripto fond. Možete to smatrati svojim kripto štednim računom. Razlika između redovitog štednog računa i ovog je u tome što je kripto sposoban za puno više.Također možete položiti EUR i primati dnevne kamate na svoj polog! Kao da je depozit položen u lokalnoj banci, s tom razlikom što je ovdje kamata veća.

Flexible Savings – Fleksibilna štednja omogućuje zaradu kamata na vaše kriptovalute koje čuvate kod Binance . Svoje kriptovalute možete prebaciti u štedni wallet, zaraditi kamate i iskoristiti ih u bilo kojem trenutku.

Fixed Savings – Fiksna štednja
Fiksna štednja nudi vam bolje kamate , ali manje fleksibilnosti za pristup sredstvima. Ovdje je razlika u tome što ćete postaviti unaprijed određeno trajanje za prikupljanje kamata.Oročenja s fiksnom štednjom mogu se kretati od 7 do 90 dana. Dakle, ako znate da vam određeno vrijeme neće trebati neka druga sredstva, možete ih zaključati da biste zaradili veće kamate

Kako dodati kriptovalute u Binance Earn

Kliknite Finance u meniju izaberite Binance Earn.transferirajte kriptovalute koje želite klikom na gumb transfer.

Ako kliknete wallet pa eran tu ćete dobiti izvještaj za sva oročena sredstva zarađenu kamatu itd , klikom na gumb redeemed sredstva možete vratiti na fiat and spot wallet

Binance Launchpad

Binance Launchpad je platforma za pokretanje i izbacivanje prodajom na tržište novih tokena po povlaštenim cijenama

Binance odabire koje tokene treba ponuditi preko Launchpad na temelju brojnih čimbenika, uključujući zrelost projekta, skalabilnost, kvalitetu tima i sposobnost projekta da koristi široj svrsi blockchaina.

Kako bi se osiguralo da se prodaja odvija u skladu s regulatornim pravilima širom svijeta, svaki korisnik mora imati verifikovan KYC Binance račun.

Završene prodaje tokena i budući projekti koji će biti ponuđeni mogu se pogledati na početnoj stranici Binance Launchpad. Vrijedno je spomenuti da prodaja tokena funkcionira po principu “tko prvi dođe, prvi dobija” i obično se sve rasproda u samo nekoliko minuta,.

Ako uspješno sudjelujete u prodaji tokena na Launchpad, tokeni će se automatski prenijeti na vaš Binance račun.

Kako kupiti Bitcoin sa Revolutom?

Kao što već znamo, Revolut je jedna od najpopularnijih digitalnih banaka na svijetu, a posebno na europskom tržištu. Omogućuje pojedincima da rukuju širokim rasponom valuta, koriste debitnu karticu i još mnogo toga. Jedno od alternativnih rješenja koje nudi Revolut je mogućnost ulaganja, ne samo u berzu, već i u Bitcoin.

Revolut je ponudio jednostavna, pristupačna i brza rješenja korisnicima koji žele kupiti Bitcoin. Pojedinci mogu kupiti bitcoin valute za samo 1 USD.

Slijedite sljedeća uputstva i moći ćete dobiti pristup Bitcoinu za samo nekoliko sekundi.

Korak 1 – Ako vec nemate Revolut nalog ,rigistrujt se i Preuzmite Revolut
Aplikacija Revolut se može preuzeti direktno na vaš iOS ili Android uređaj.

Korak 2 – Kreirajte nalog
Sada ćete morati da kreirate nalog. Ovo je takođe vrlo jednostavan proces koji se može obaviti za samo nekoliko minuta. Nakon što kliknete na gornji link , morat ćete slijediti uputstva koja su sama po sebi razumljiva o tome kako kreirati i otvoriti račun.

Korak 3 – Kupujte kriptovalute
Sada kada ste kreirali račun, možete kupiti kriptovalute. Ali kako to učiniti? Trebali biste otići na Dashboard, odabrati opciju “Kriptovalute”, pročitati i prihvatiti Uslove i odredbe. Trebali biste ih pažljivo pročitati kako biste mogli razumjeti o čemu se radi o kriptovalutama i kako vam Revolut daje pristup njima.

Korak 4 – Odaberite kriptovalutu koju želite kupiti
Sada je vrijeme da odaberete virtuelnu valutu koju želite kupiti. Revolut nudi nekoliko digitalnih valuta koje možete kupiti sredstvima koja imate na svom računu. Ne samo da biste mogli odabrati kriptovalutu koju želite kupiti, već biste također mogli odabrati valutu koju želite koristiti za plaćanje Bitcoina.

Kao što možete vidjeti u gornjem primjeru, želimo kupiti 0,005 BTC za 180,26 eur. Zapamtite da morate dopuniti svoj račun prije nego što budete mogli kupiti Bitcoin sa Revolutom. Proces je vrlo jednostavan i ne biste trebali pronaći nikakve probleme tokom procesa.