Kako prodati kriptovalute u BiH

Mnogo ljudi je pita kako isplatiti kriptovalute u BIH. Ovde smo napravili vodič sa nekoliko najboljih načina putem kojih je moguće isplatiti kriptovalute u BIH.

ATM Bankomati

Trenutno u BIH ne postoji veliki broj ATM Bitcoin bankomata na kojima je moguće prodati i kupiti Bitcoin kao u nekim zemljama zapadne Evrope ili SAD gde se takvi bankomati mogu pronaći na svakom ćošku. Sudeći po sajtu coinATMradar koji prati lokacije Bitcoin bankomata i na kojem možete naći sve lokacije Bitcoin bankomata širom svijeta u BIH postoji samo nekoliko Bitcoin bankomata . Pre korištenja bankomata za kupovinu ili prodaju obavezno provjerite kolika im je provizija jer neki znaju da naplate i do 8% provizije sto je stvarno pljačka .ATM bankomati uz Bitcoin dosta često obično podržavaju i ETH i jos po neku od kriptovaluta.

 Bitcoin bankomati kompanije Shitcoins.club, koje je moguće pronaći u BIH Ovde možete vidjeti više info i lokacije ovih bankomata

Bitcoin bankomati slični su tradicionalnim bankomatima, ali su posebno dizajnirani za transakcije kupo prodaje Bitcoina Korisnik može položiti keš u bankomat, koja se zatim mijenja za Bitcoin. Isto tako korisnik korisnik može prodati Bitcoin putem bankomata i primiti isplatu u gotovini.

Pogledajte video vodič kako biste saznali kako kupiti Bitcoin u Bosni preko Bitoin bankomata kompanije Shitcoins.club.

Binance P2P

Binance P2P metoda kupovine i prodaje o kojem smo detaljnije pisali ovde kao i u tekstu Kako kupiti kriptovalute u BIH? je jedan odf najjefnijih i njajednostavnijih načina za prodaju kriptovaluta u BIH .Binance Peer-to-peer (P2P) platforma omogućuju korisnicima da međusobno direktno trguju Bitcoinom i ostalim kriptovalutama koristeći svoj preferirani način plaćanja i željenu valutu.Na Binance p2p možete kupiti i prodati Bitcoin i ostale kriptovalute gotovo svakim oblikom plaćanja koga možete zamislisti, bilo da je riječ o bankovnom transferu,SEPA , Paypalu, Western Unionu, Skrillu,Perfect Money, Netelleru, čeku, kešu itd..Binance p2p podržava razmjenu samo šest kriptovaluta – BTC , ETH , BNB , BUSD, DAI i USD.Detaljnije info o Binance P2P servisu i kako zapravo ovaj Binance servis funkcioniše možete naći u linkovima na početku ili pogledajte ovaj video korak po korak vodic

Binance i Advcash

Binance  uz platni procesor Advcash i Advcash debitnu karticu je mozda najlakši način kako prodati kriptovalute u BIH Pogledajte ovaj članak sa detaljnim uputma kako prodati Bitcoin i ostale kriptovalute koristeci Binance i Advcash .AdvCash je internetski e-novčanik koji vam omogućuje brzo i učinkovito uplaćivanje i povlačenje sredstava na vaš račun.Dobra stvar je da putem AdvCash ne morate naručivati AdvCash debitne kartica već možete povlačiti na bilo koju debitnu ili kreditnu Visa ili MasterCard karticu .AdvCash debitne kartice su dobro rješenje za one koji nemaju bankovne Visa ili MasterCard kartice na koju bi povlačili novac ,AdvCash debitne kartice kostaju 90 evra i traju 3 godine stignu nakon para dana na vasu adresu nakon narudzbe u vezane su uz vas Advcash racun

Ostali P2P servisi

HodlHodl P2P

HodlHodl.com je je brzo postao najpopularaniji web servis za spajanje kupaca i prodavaca bitcoina na svijetu.HodlHodl.com je P2P platforma za trgovanje bitcoinima, osnovana 2022. godine u Kanadi i trenutno opslužuje korisnike iz preko 190 zemalja. Jedan od primarnih razloga zašto je HodlHodl izrastao u vodeće svjetsku platformu za trgovanje bitcoinom je zbog velikog broja opcija plaćanja koje podržava. Na HodlHodl.com možete kupiti ili prodati Bitcoin sa gotovo svakim oblikom plaćanja, bilo da je rijec o bankovnom transferu,SEPA treansferu, Revolut,Wise,,Paypalu, Western Unionu, Skrillu,Payoneer, Netelleru, čeku, kešu itd. U stvari, svaki način plaćanja koji postoji prihvaćen je na HodlHodl.com.  HodlHodl.com. ima sigurnosne mehanizme koje štite obadvije strane prilikom kupovine ili prodaje,tako da je kupovina i prodaja bitcoina potpuno bezbjedna.Kao u svakom P2P servisu možete da trgujete tako što ćete izabrati oglasne ponude drugih korisnika ili postaviti vlastiti oglas uz vašu proviziju i način plaćanja .Kad postavite vaš oglas za otkup i prodaju Bitcoina vi postajete P2P trgovac u svakom oglasu koji postavite odredite vašu proviziju.Svaki put kad obavite transakciju kupovine ili prodaje na P2P zarađujete na proviziji koju sami odredite.Kliknite na Create i tu će vam se otvoriti formular koji treba da ispunite .U formular upišete želite li odkupljivat ili prodavati Bitcoin,unesete Premium je vaša provizija i ona će automatski biti uračunata u cijenu,unesete uslove transakcije,valutu itd. Možete postaviti neograničen broj oglasa,u raznim valutama,sa raznim metodama plaćanja itd Što više oglasa imate imaćete više transakcija i više zarađivati na proviziji.

Pogledajte video tutorijal kako se koristi HodlHodl.com

Peach Bitcoin P2P

Peach Bitcoin je P2P mobilna aplikacija koja direktno povezuje kupce i prodavce Bitcoina.Kupujte ili prodajte bitcoin peer-to-peer bilo gdje, u bilo koje vrijeme .Koristite način plaćanja po svom izboru među mnogim opcijama .Peach isključivo podržava kupovinu i prodaju Bitcoina (BTC) i trenutno je dostupan evropskim korisnicima sa EUR, CHF, GBP i SEK valutama.Prihvaćeni načini plaćanja uključuju Sepa, PayPal, Revolut, Wise, Amazon vaučere i još mnogo toga. Sjedište kompanije koja je razvila ovu app je u Švicarskoj.Peach je aplikacija samo za mobilne uređaje koja odgovara pojedincima zainteresiranima za kupovinu ili prodaju Bitcoina putem peer-to-peer (P2P) načina.

Pogledajte video tutorijal kako se koristi Peach Bitcoin

RoboSats P2P

RoboSats  potpuno je nova P2P razmjena koja omogućuje kupnju i prodaju Bitcoina s fiatom preko Bitcoin Lightning Networka uz široku lepezu podržanih valuta i načina plaćanja (možete postaviti i vaš kupoprodajni oglas i dodati bilo koji način plaćanja koji želite). Najvažnija stvar kod RoboSatsa da ne trebati raditi nikakvu registraciju naloga niti prolaziti verifikaciju identiteta .Niske naknade: ima najniže naknade koje smo ikada vidjeli od bilo koje mjenjačnice i p2p servisa koju smo pregledali,RoboSats ima savršene ocjene u Privatnosti i sigurnosti.Dok vas većina centralizovanih mjenjačnica prisiljava da napravite račun, a zatim se “potvrdite” slanjem osobnih dokumenata i time ugrožavaju privatnost i potvrda često traje danima, RoboSats je dašak svježeg zraka. Nema računa za kreiranje, jednostavno otvorite http://robosats.com u Tor kompatibilnom pregledniku i krenuli ste.

Zahtijeva sigurnosni polog: Budući da koristi Lightning Network verziju escrow računa kako bi osigurao da su trgovine sigurne, trebate položiti mali polog da biste započeli trgovinu. Ovo može otežati stvari početnicima koji uopće nemaju Bitcoin na Bitcoin Lightning mreži ..Ograničenje trgovine: Budući da se za trgovine koristi Bitcoin Lightning Network, Robosats ima ograničenje trgovine od 5 milijuna sats ili 0,05 Bitcoina

Pogledajte video tutorijal kako se koristi RoboSats